Mini Pelamin (1)

Ni cerita masa nak tunang haritu la yer.

Kira macam throwback preparation for engagement la gitu..

Kalau ikut aku, malas je nak ada pelamin-pelamin ni, tapi dah AHA nak kan pelamin, aku ikut kan je la..

After merisik dulu, adalah sebulan lebih nak prepare untuk bertunang..so gigih la aku setiap hari pon scroll kat facebook, search kat google, buka blog sana sini semata-mata nak dapatkan pelamin idaman kalbu. Cewahhhhh.. Hahaha..

Aku nak kan pelamin yang ada bangku supaya senang mak dia nak sarungkan cincin, xpayah la nak duduk bersimpuh..orang-orang tua kan ada sakit lutut bagai, macam mak aku tu..susah nak bersimpuh walaupun sekejap..

So antara PILIHAN yang aku cari dan aku snap masuk dalam hp adalah seperti kat bawah ni..

2013-09-17 17.40.40 2013-09-16 08.51.13 2013-09-18 10.14.48 2013-09-18 11.36.13 2013-09-25 17.50.15 2013-09-19 16.36.47 2013-09-19 16.09.41 2013-09-25 17.51.32Semua pelamin pon cantik cantik..tapi ikut lah bajet berapa kan.

Yang butik Gemalai Anggun Andaman tu, dekat je dengan rumah aku, kat Taman Matahari Height , Senawang kedai dia.

Yang Timur Jauh tu, dia buat kerja dari rumah, rumah tu la kedai kiranya. Yang tu kat kajang.

Tapi yang aku punya pelamin tu, gabungan dua pic ni, sat ehhh

2013-09-18 10.07.27 2013-09-24 19.57.13

Tirai belakang aku, macam pelamin ribbon tu, hiasan semua ikut yang second pic ni. Hahaha..

Yang ni aku minta Keronsang Emas Decorations yang buatkan. Kedai dia kat Seremban 2 (new butik).

Hasil kerja memang tip top, senang nak berurusan kalau kau tak banyak songeh. Kalau kau pergi tengok page FB dia, hasil kerja pelamin dia bagi aku, memang puas hati la.

Aku memang cari pelamin area seremban je, sebab nak elakkan kos pengangkutan yang macam tak logik harga kalau luar daerah ni. Hahaha

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s