Baby Expo

Wahhhh tajuk macam terer sangat je kan nak kasi tips kat orang. Padahal anak baru sorang. Hahaha. 

This is my experience and my opinion. Rasa boleh terima, terima, tak boleh terima..just read and walk away..simple je kan. 

Most of baby cloths brand ada jual baju newborn. Biasanya ramai je kasi hadiah saiz newborn ni. Ada brand Pureen, Baby Kiko, Tenderly, TollJoy, Anakku, Fiffy, Miffy etc ( just to name a few). 

My opinion. Baju tido ( yang ada lubang2 ke takde ke).. Saiz fifiy or miffy ok. Baby Kiko pon ok. Anakku pon ok. Even anak aku ni lahir 3.5kg,  baju newborn still longgar. Haaaa gituu kauuu. Kalau anak lahir bawah 3kg, memang nampak baju besar gabak la kan. 

Baju newborn ni Haziq pakai sampai umur dia 2 bulan lebih nak masuk 3 bulan. 

Tapiiiiii..kalau baju newborn brand Pureen, anak aku 3 bulan baru muat. Sebab besar gila kot saiz NB dia. So, pandai pandai la agak time nak beli baju. 

Baju 3-6 months dia punya banyak sampai rasa xtau nak pakai yang mana malam malam. Sebab siang, aku pakaikan dia romper jer. Hehehe. Panas kot skang ni. 

PAMPERS.

Aku beli semua pampers dia masa tengah mengandung kat Baby Expo. Dari saiz NB sampai la ke M ni. Sebab time expo, murah berganda. Time tu lom kenal lagi Bosomi ni. Now dah kenal..hehehe. Sapa nak beli boleh contact aku lah. COD Kajang, Bangi and nearest min 2 pek. 

Kebanyakkan barang baby semua kitorang beli kat baby expo. Sebab kat situ semua ada. 

Beli botol susu Avent Natural pon kat baby expo. Murah gilaaaa kot. Rugi lah kan kalau xbeli. 

Best g Baby Expo ni..macam macam benda ada. Yang tak best tu..bila kena bersesak sesak dan kene langgar ngan orang or stroller besar gabak tu. 

Ok lah. Tu je nak share. Harap membantu.